Златните сърца на шоубизнеса


Златните сърца на шоубизнеса
Снимка: shakira.com

2287

Славата не носи само пари и скъпи придобивки. Тя е източник и на влияние. За щастие много от популярните знаменитости решават да използват положението си, за да правят добро. Те даряват големи суми за благотворителност и работят активно по справяне с проблемите в развиващите се страни. Ето кои са някои от най-изявените „златни сърца“ на шоубизнеса:

Шакира. Суперзвездата е основател на фондацията Pies Descalzos Foundation, чиято цел е да направи образованието достъпно за деца в Хаити, Южна Африка и Колумбия. Шакира е и посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

Леонардо ди Каприо. Актьорът е известен защитник на околната среда и особено на океаните, за чието опазване е дарил милиони. Освен това е активист за равни права на хората с различна сексуална ориентация.

Никол Кидман. Каузата, която е най-близка до сърцето на Кидман, е да помага на деца с увреждания и тя е правила това за малчугани от целия свят. За усилията си дори получава награда „Гражданин на света“ от ООН.

Боно от U2. Певецът е известен филантроп. Работи активно за ограничаване на разпространението на СПИН в развиващите се страни и за подобряване на живота на хората в тях. Подпомага множество неправителствени организации.

Анджелина Джоли. Една от звездите, които се занимават с най-много благотворителни каузи. Джоли е била в множество бежански лагери по света и е дарила милиони долари за подобряване на условията там, построила е няколко медицински и образователни центрове в различни части на света, активист е срещу сексуалното насилие над жени. Тя заделя и една трета от всеки свой доход за благотворителност.

Опра Уинфри. Най-успешната телевизионна водеща в САЩ има състояние от 3 млрд.долара, което ѝ позволява да прави всичко, което пожелае. Но това, което тя иска, е да направи промяна в света за добро. Правила е огромни дарения за различни каузи. Основала е престижно девическо училище в Южна Африка и е раздала хиляди стипендии на млади хора по света, които иначе не биха имали възможност да учат в университет.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички