Дау Джоунс с нови рекорди


Дау Джоунс с нови рекорди
Снимка: iStock/Guliver

2620

Броят на американците, търсещи помощи срещу безработица, скочи с 22 000 в края на януари до едномесечен връх от 259 000. Нивото на съкратените от работа обаче остана крайно ниско.

Президентът на мексико Енрике Нието отмени срещата на върха с Доналд Тръмп, която беше планирана за следващата седмица. Причината е подписаният от Тръмп в сряда указ за започване строежа по границата, който трябва да изгради солидна стена. Администрацията на Тръмп планира да наложи мита в размер на 20% на вносните стоки от Мексико, което да изплати цената на стената по границата между САЩ и Мексико.

Доларът вчера беше силно купуван, тъй като някои от търгуващите счетоха за нужно да се възобнови силната му връзка с доходността по облигациите.

Новозеланският долар първоначално скочи след положителни данни за инфлацията, но се натъкна на силна съпротива при формираната между септември и ноември 2016 трендлиния, която спря растежа.

Лихвите по облигациите реагираха на политическите развития

Доходността по американските облигации рязко се отдръпна и спадна след отмяната на посещението на мексиканския президент Нието, който трябваше да се срещне другата седмица с американския си колега Тръмп.

Доходността по десет годишните италиански облигации скочи до най-високи нива след юли 2015, а тази на френските десет годишни книжа прехвърли нивата от 1% заради политическите рискове и графика на предлагане.

Дау Джоунс продължи да напредва над нивата от 20 000

Дау Джоунс увеличи ралито си и достигна нови рекорди. Като цяло обаче пазара беше спокоен, тъй като печалбите при индустриалния и потребителския сектор бяха компенсирани от загуби при здравеопазването и продуктите от първа необходимост.

В Европа STOXX Europe 600 се покачи за трети пореден ден и достигна най-високи нива след 30 декември 2015.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички