Доларът регистрира втори пореден ден силни печалби


Доларът регистрира втори пореден ден силни печалби
Снимка: Thinkstock/Guliver

2137

Цената на долара се засили за втора поредна сесия, тъй като спокойствието се върна на финансовите пазари, а акциите на Уолстрийт бяха силни. Всичко това намали необходимостта от покупки на предлагащата сигурност йена.

Китайската централна банка увеличи усилията си, за да подобри настроенията и изля 21.8 милиарда долара на паричните пазари, ден след намалението на лихвите и на изискванията за задължителните резерви на някои от големите банки.

В допълнение, положителен доклад за продажбите на дълготрайни стоки в САЩ подсили долара, въпреки че цифрите не промениха мнението на пазарите, че Федералният резерв вероятно ще отложи повишението на лихвите заради последните вълнения на борсите.

В сряда председателя на Фед-Ню Йорк Уилям Дъдли подсили очакванията за отлагане на повишението на лихвите. Той заяви, че според него промяна през септември е по-малко необходима отколкото се считаше само преди няколко седмици, въпреки че добави, че краткосрочната волатилност на пазарите няма голямо значение за възстановяването в САЩ.

В края на деня цената на еврото падна под 1.13 срещу долара. Единната валута пострада и от коментари от ЕЦБ. Питър Прает заяви, че риска ЕЦБ да не постигне инфлационните си цели се е увеличил заради спада на цените на суровините и слабостта на някои икономики.

Долар/йена достигна 120 след седем месечно дъно в понеделник на 116,16. Щатската валута получи подкрепа от данните, че поръчките на дълготрайни стоки в САЩ са нараснали през юли с 2%, докато поръчките на капиталови стоки не включващи тези за отбраната и самолетите, са нараснали с 2.2%, най-голям ръст след юни миналата година. Последните стойности са барометър за плановете за разходи на бизнеса.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички