Канадската централна банка е в центъра на вниманието


Канадската централна банка е в центъра на вниманието
Снимка: Thinkstock

4260

Валутни пазари

Днешното решение за лихвите на Канадската централна банка е фокуса на пазарите. Очакванията са КЦБ да устои на призивите за повишение на лихвите и да ги остави на нивата от само 0.5%.

Силните данни за продажбите на жилища в САЩ доведоха до ръст на доходността по американските книжа и покачване на цените на акциите, което доведе до повишение и на доларовия индекс. Евро/долар проби 100-дневната пълзяща средна на 1.1165 и намери подкрепа преди 200-дневната пълзяща средна на 1.1103. Понижението беше породено и от пропадането на двойката евро/паунд.

Долар/йена остава добре подкрепена и успя да навлезе в дъното на дневния облак на 109.82. Таванът на облака минава през 111.30.

Високо доходните валути бяха единствените, които се представиха добре срещу долара след покачването на желязото и петрола през последния ден. Съпротивата при австралийския долар е на 0.7255.

Лихви

Кривата по американските облигации стана по-стръмна като двегодишните реверсираха по-ранните увеличения. 10-годишните облигации отчетоха ръст на доходността с 3 базови пункта заради вероятността за увеличение на лихвите до юли, която в момента се оценява на 54%.

Доходността по европейските книжа остана почти без промяна. Германските завършиха както и започнаха деня, докато френските регистрираха спад на доходността с 0.8 базови пункта.

Капиталови пазари

Фондовите пазари в Европа обърнаха загубите от азиатските и доведоха до рали в САЩ, което получи подкрепа и от силните цифри за продажбите на жилища зад океана. Всичките десет сектора на индекса Стандард енд Пуърс нараснаха.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички