Поскъпването на долара притисна златото


Поскъпването на долара притисна златото
Снимка: Getty Images/Guliver

1612

Златото е стабилно над нивата от 1200 долара за тройунция и е на път да отчете най-голям седмичен спад за последните четири седмици, тъй като долара се засили и навреди на търсенето на сигурност в метала.

Спот цената е 1207 долара, а златото отчита понижение от 1.4% за седмицата. Доларът от своя страна прекъсна пет поредни седмици на загуби и е подкрепен срещу еврото. Единната валута падна след индикациите на ЕЦБ, че ще ускори печатането на пари за покупки на облигации през следващите два месеца. Зелените пари са подкрепени и от някои признаци за икономическо възстановяване, въпреки че Федералния резерв отбеляза, че не е вероятно да повиши лихвите на следващото заседание през юни.

Златото не реагира на оповестената тази седмица стенограма от заседанието на Федералния резерв, тъй като пазарите вече бяха приготвени за отлагането на ръста на лихвите след разочароващите данни през последните седмици. Всъщност настроенията спрямо златото станаха негативни заради спада на цената от тримесечния връх достигнат в началото на седмицата. Междувременно активите на най-големия фонд за търговия със злато в света SPDR Gold Trust слязоха до най-ниски нива за последните четири месеца.

Азиатските борсови индекси днес нараснаха след новите рекорди на Уолстрийт, които дойдоха при почти изчезналите шансове за повишение на лихвите на Фед през юни.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички