Уолстрийт отчете растеж


Уолстрийт отчете растеж
Снимка: Getty Images/Guliver

3139

Неселскостопанската трудова заетост в САЩ излезе по-добра от очакваната с 235 000 създадени нови работни места при прогнози за 200 000. Резултатът от предишния месец беше ревизиран нагоре до 238 000. Безработицата спадна с 0.1% до 4.7%, каквито бяха и прогнозите. Ръста на заплатите се увеличи от 0.1% до 0.2%.

В Канада заетостта нарасна с 15 000 през февруари, а безработицата надмина очакванията и спадна от 6.8% до 6.6%.

Официалните лица в ЕЦБ обмислят повишаване на лихвения процент преди да е свършила програмата по количествените облекчения. На заседанието на 9 март управителния съвет обсъди начини за комуникиране за излизане от неконвенционалната програма на стимулите. Определена дата за действие не е обсъждана, нито пък са взети официални решения.

Китайската икономика показа признаци на подобрение през първите два месеца на 2017. Индустриалното производство скочи с над 6%, а сектора на услугите се е разширил с поне 8%. Информацията идва от шефа на националната статистика, който е споделил информацията в кулоарите по време на конгреса на Народната партия.

Пазарът изглежда е обработил информацията за повишение на лихвите и фондовете продаваха в петък двойката долар/йена след резултата за заетостта, когато доходността по 10-годишните американски облигации не успя да се задържи над 2.60%. Конкретно в двойката е налице засилен интерес за продажби при нива над 115.

Доларът пострада и срещу еврото заради слуховете, че ЕЦБ е обсъдила възможността за бъдещо повишение на лихвите. По отношение на изборите във Франция, центристът Емануел Макрон се радва на същия интерес както льо Пен за резултата от първия тур.

Доходността по американските облигации не расте въпреки добрите данни

Цената на германските облигации падна заради дискусиите в ЕЦБ дали да не се повишат лихвите преди края на програмата по количествените облекчения.

Доходността по американските облигации спадна, губейки печалбите от седмицата, след доклада за трудовата заетост през февруари, който не промени очакванията за развитието на американските лихви.

Уолстрийт отчете растеж, докато борсовите индекси в Европа смесени резултати

Водещите американски индекси отчетоха повишения като най-силно се представи Насдак с ръст от 0.39%. Европейските индекси завършиха със смесени резултати. FTSE 100 във Великобритания и CAC 40 във Франция отчетоха повишения, но DAX в Германия завърши със загуби.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички