Вносните продукти в САЩ поскъпват


Вносните продукти в САЩ поскъпват
Снимка: Getty Images / Guliver

3089

Цените на вносните продукти в САЩ нараснаха с 0.4% на месечна база и с 3.7% на годишна база. Покачването при първата цифра се дължи в голяма степен на поскъпването на петрола. Цените на неенергийните продукти са спаднали с 0.2% през последния месец.

В същото време индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет слезе до 95.7.

Даниел Таруло, ръководещ финансовите регулации във Федералния резерв, оповести, че планира да си подаде оставката през пролетта, което отваря вратата на президента Тръмп за дерегулации в банковия сектор.

Президентът на САЩ се срещна с японския премиер Шинзо Абе, но нищо не произтече от срещата. Днес той ще се види с премиера на Канада Джъстин Трюдо и въпроса за търговията отново е възможна гореща тема.

Пхенян изстреля балистична ракета в близките морета. Тя влетя в Източно море, познато и като Японско море, със скорост от 500 км/ч. Съобщението дойде от началник щаба на Южна Корея. Припомняме, че Доналд Тръмп обеща да не позволи на Северна Корея да развие възможности за ракетен удар срещу САЩ.

Доларът се представя смесено на валутните пазари като покачването на цената на цинка, никела и медта при търсенето на рискови покупки доведе до ръст и на австралийския и канадския долар.

Австралийският долар продължава растежа си и срещу новозеландския долар, но изглежда ще срещне добра съпротива при нивата от 1.0745.

Германските облигации остават стабилни

Доходността по облигациите в САЩ продължава да расте заради очакванията за промяна на данъците от страна на Тръмп. Това развитие намалява търсенето на книжата от гледна точка на търсене на сигурност.

Германските облигации почти не претърпяха промяна, но периферните европейски облигации продължиха да разширяват спредовете си спрямо германските книжа.

Уолстрийт с нови рекорди

Американските акции затвориха на нови рекордни нива. Дау Джоунс изглежда намери нова подкрепа на нивата от 20 000 след убедително затваряне над тях. Същото може да се каже за Стандард енд Пуърс по отношение на 2300 и Насдак спрямо 5200.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички