Временно отстъпление на долара


Временно отстъпление на долара
Снимка: Thinkstock/Guliver

2404

Доларът загуби от ускорението и се понижи след 14-годишния връх, докато инвеститорите теглеха печалби преди излизането по-късно днес на данни от САЩ. Доларовият индекс е на 102.96 след като удари във вторник 103.65, което е най-високо ниво след декември 2002. Спадът на зелените пари обаче е ограничен, тъй като Фед сигнализира за повече повишения на лихвите през 2017. Тези оценки отчасти се дължат на очакванията за по-висок икономически растеж при управлението на Тръмп.

Днес пазарите очакват данните за БВП през третото тримесечие, поръчките на дълготрайни стоки за употреба за ноември и седмичните първоначални молби за помощи срещу безработица. Търгуваните обеми обаче са слаби заради коледните празници.

Еврото е на 1.0435 след дъното от 1.0352 във вторник, което е най-ниско ниво след януари 2003. Единната валута обаче може да попадне под натиск, тъй като инвеститорите умуват какво ще е бъдещето на Монте дей Пачи ди Сиена, която е третата по големина италианска банка и е изпаднала в затруднения. Най-старата банка в света не успя да събере частни средства при последния опит и вече изглежда неизбежна държавната помощ. Новият кабинет на Паоло Джентилони е много вероятно да се събере тази седмица на спешна среща и да реши да инжектира пари в банката, която беше оценена от ЕЦБ като най-слабата сред големите банки. Една държавна помощ обаче може да разруши политическото спокойствие. Тя също така би подкопала доверието в италианския банков сектор, който е третия в еврозоната по големина на лошите дългове.

Долар/йена е на 117.62 след десет и половина месечния връх от миналата седмица на 118.66.

Австралийския и новозеландския долар са близо до седем месечните дъна заради очакванията за поскъпване на щатския им съименник. Австралийския долар е на 0.7246 след спад до 0.7223, което е най-ниска стойност след началото на юни. Новозеландския долар е близо до седем месечното дъно от вторник на 0.6833.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

 

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички