3 полезни промени, които можете да направите в Skype


3 полезни промени, които можете да направите в Skype
Снимка: Getty Images / Guliver

2371

Когато искаме да проведем видео разговори с любимите си хора, имаме цял куп възможности, включително Hangouts, Facebook Messenger, Line и Viber. Но дори и при цялото това разнообразие от услуги, по-голямата част от нас избират да комуникират с познатите си чрез Skype. Причината за това не е защото услугата е съвършена, а защото предлага много функции, за някои от които може дори да не подозираме. От PC World дават съвет за 3 полезни промени, които може да направим в Skype.

1. Махнете Skype от лентата на задачите

За да махнете Skype от лентата на задачите, когато затворите прозореца на програмата, отидете на Tools > Options > Advanced > Advanced Settings. Сега махнете отметката до “Keep Skype in the taskbar while I’m signed in”. Накрая кликнете върху Save и когато затворите прозореца, Skype вече няма да седи в лентата на задачите.

Вие все още ще можете да получавате обаждания и съобщения. Ако искате да отворите прозореца на Skype отново кликнете върху стрелката от дясната страна на лентата на задачите, кликнете с десния бутон върху иконата на Skype и изберете Open Skype.

2. Променете интерфейса

Ако не харесвате интерфейса на Skype защото сте на мнение, че е загуба на пространство има какво да направите по въпроса. За да се върнете към оригиналния Skpe Home интерфейс кликнете върху View > Split window view. Сега Skype Home ще се появи в отделен прозорец и може да го регулирате така че да виждате само контактите си.

3. Внимавайте за сигурността си

Отидете в Skype > Privacy... > Privacy Settings. В долната част, ще видите две опции с възможност да ги забраните или изберете. Ако държите на сигурността си може би ще искате да махнете отметката до “Allow Microsoft targeted ad, including use of Skype profile age and gender”.

Източник: digital.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички