Как да използваме телевизора си като монитор


Как да използваме телевизора си като монитор
Снимка: Getty Images/Guliver

9666

Налага ви се да правите презентация, но нямате проектор? Искате да гледате филм, който имате на компютъра, но не искате да се мъчите на малкия му екран? Каквато и да е нуждата ви, тя има решение – можете да свържете компютъра си с телевизора.

Подобно нещо сигурно изглежда трудно на някои, но ако следвате инструкциите на CNet ще знаете как да използвате телевизора като монитор за компютъра без никакъв проблем.

Портове и конектори

Има четири вида портове които трябва да познавате: HDMI, DisplayPort, DVI и VGA. Ако искате повече информация по темата кликнете тук, за да разберете каква е разликата между HDMI, DVI и VGA. Всеки телевизор днес има HDMI порт, но за съжаление много компютри не поддържат HDMI. Те ще имат или DVI или DisplayPort и тогава ще трябва да използвате адаптери за да свържете вашия телевизор към компютъра. Евтините модели компютри може да имат само VGA. В такъв случай намерете друг компютър или добавете дискретна графична карта, за да добавите по-добър вариант, защото VGA не може да излъчва HD изображения.

В зависимост от това какво ще правите с телевизора, можете да заобиколите портовете изцяло като използвате Chromecast. Устройството се включва към телевизора и се свързва с вашата Wi-Fi мрежа. След това можете да изпращате видео, снимки и уеб страници от браузъра на всеки компютър, смартфон или таблет към телевизора.

Резолюция

Обикновено когато включите телевизора на съответния режим за приемане на сигнал от дадения порт, телевизорът веднага ще покаже изображение. Много е вероятно обаче то да не е това, което очаквате. За целта трябва да коригирате резолюцията от компютъра. Кликнете с десен бутон на мишката на декстопа и изберете Screen Resolution. Тук ще са изобразени двата дисплея, вие изберете телевизора и променете резолюцията на 1920x1080.

Контролиране на телевизора

Ще се нуждаете от удобен начин за контролиране на компютъра. Най-добрият вариант е да използвате безжична мишка и клавиатура.

Източник: digital.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички