До края на месеца ще бъде избрана фирма, която да извърши международното разследване на КТБ


До края на месеца ще бъде избрана фирма, която да извърши международното разследване на КТБ
Снимка: БГНЕС

2459

Назначаването на международна фирма, която да извърши одит на КТБ, ще се случи до 30 май. Това стана ясно от изказване на премиера Бойко Борисов по време на блиц контрол, предаде "Фокус".

Депутатът от РБ Мартин Димитров заяви, че е изменен законът за банковата несъстоятелност. "Ние като български парламент въведохме тази законова възможност. МС назначава председателя на Фонда за гарантиране на влоговете в банките", посочи Димитров. Той се обърна към премиера Борисов като му каза, че трябва да се обърне към председателя на фонда и да му каже, че очакваме такава международна фирма, която да върне парите и да излезе истината за КТБ.

Борисов отговори на Димитров като посочи, че всяка сряда провежда заседание със службите и митниците и тази сутрин министърът на финансите Владислав Горанов го е информирал, че сме на финал във връзка с ФГВБ.

"11 компании изпратиха своите предложения. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на 18 май да представят предвидени от тях предложения. До 21 май ще бъде взето решение. Този ангажимент, който сме поели - да бъде избрана компания, ще бъде изпълнен. До 30 май тази тема ще бъде приключена. Ще имаме международна компания, която има опит във връщането на пари" поясни Борисов.

Димитров благодари на Борисов и заяви, че това е било обещано на хората и то трябва да бъде направено. "ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт стоят зад това предложение и отговорност за КТБ ще има. Г-н премиер, важно е замесените лица да бъдат разкрити. Този списък трябва да стане публичен и да стане ясно кои са тези лица. Задачата ни е казуса КТБ повече да не се повтори. Радвам се, че действията са предприети. По времето на "Орешарски" нищо не се случи. Никакви конкретни действия не бяха предприети. Поздравявам Ви - това е пътят, но лицата трябва да бъдат разкрити", каза още Мартин Димитров.

"Всичко, което излиза като информация ще идва в парламента. С едно текстче в закона можете да го решите. Това го дължим на народа - да знае истината", каза още Бойко Борисов.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички