Горанов: Агенция "Митници" трябва да осигурява приходи, а не работа в района


Горанов: Агенция "Митници" трябва да осигурява приходи, а не работа в района
Снимка: БГНЕС

2999

Агенция "Митници" трябва да осигурява приходи за хазната, а не работа в района. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в отговор на протестите срещу закриването на митническия пункт в Свиленград, предаде БНР.

Горанов допълни, че причините за преструктурирането на митниците са по целесъобразност, но призна, че конкретният повод за закриването на пункта в Свиленград може да се търси и в корупционните практики, които бяха установени. 

"Всеки има правото да си изказва позицията в рамките на закона. Работата на агенция "Митници" е не да създава заетост, а да събира приходи. С програми за заетост се занимават други министерства", каза финансовият министър.

Днес митницата в Свиленград беше официално закрита, което стана с решение на днешното редовно заседание на правителството. Със закриването на митница „Свиленград“ се цели превенция на корупционни практики и подобряване на работата, като ще се оптимизират човешките, финансовите и материалните ресурси и те ще се насочат за по-ефективно изпълнение на контролните функции на митническата администрация, обясниха от Министерски съвет. Уточнява се и, че няма да има съкращения на персонал. 

Все още няма окончателно решение дали ще има данък "вредни храни", каза още финансовият министър Владислав Горанов. "Така или иначе законът не преследва фискални цели. Той преследва здравни цели, които има риск също да не бъдат постигнати. В този смисъл е възможно да надделят аргументите против законопроекта и оценката, която дадох, е, че не е безспорен и в рамките на правителството, и че имам съмнение, че, ако по целесъобразност правителството го одобри и той стигне до парламента, там няма да бъде подкрепен, тъй като гласовете против него са доста", каза той.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички