Крецу: България ще получи 5,8 млрд. евро от регионалния фонд


Крецу: България ще получи 5,8 млрд. евро от регионалния фонд
Снимка: БГНЕС

3600

България ще получи 5,8 млрд. евро от регионалния фонд заедно с 3 млрд. евро от социалния фонд, както и фондът за рибни култури. Това заяви европейският комисар по регионална политика Корина Крецу след среща с премиера Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Крецу благодари за посещението си в България и обясни, че освен срещи с премиера, е ималата такива и с вицепремиера Томислав Дончев, както и с министър Лиляна Павлова, а по-късно ще вземе участие в официалното откриване на София Тех парк. Според Крецу паркът е кулминация на работа, ангажирала много хора. „Това показва най-доброто, което България може да постигне. Регионалният фонд за развитие е инвестирал над 40 млрд. евро в София Тех парк и резултатите наистина са видими. Регионалните фондове вече са инвестирали 3,9 млрд. евро в конкурентоспособност, транспорт, околна среда и регионално развитие”, каза Крецу.

Тя заяви, че може да се види колко много км магистрали, метро и социални центрове са построени в София. „В този вид инвестиции даваме 72% от общите локации за периода. Това е впечатляваща цифра и за пръв път България управлява такава голяма сума еврофондове. През 2014-2020 г. България ще получи 5,8 млрд. евро от регионалния фонд заедно с 3 млрд. евро от социалния фонд както и фондът за рибни култури”, заяви еврокомисарят. Тя подчерта, че това ще помогне на малките и средни предприятия, развитието на местната икономика, социалното включване и регионалното развитие.

Крецу е уверена, че това ще промени живота на българския народ в следващите 10 години. „Това е случаят и със София Тех парк, който получи допълнително подкрепа от ЕС, което ще покаже, че науките са също въпрос за развитие за създаване на висококачествен живот. Това е важно за българите и Европа. Искам да поздравя топло българското правителство за трудната работа, която постигна през последните години и резултатите са видими. Щастливи сме за ускорението на работата на българското правителство”, добави Корина Крецу.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички