Пуснаха движението по Участък 1 от Западната дъга на Околовръстното


Пуснаха движението по Участък 1 от Западната дъга на Околовръстното
Снимка: МРРБ

2560

Движението по Участък 1 от Западна дъга на Софийския околовръстен път на пътен възел "Сливница'.

"С пускането на отсечката ефектът ще бъде цялостно усетен до голяма степен с пускането на централните платна на Западната дъга от днешния ден", заяви зам.-кметът на Столична община Любомир Христов, цитиран от "Фокус". 

По думите му този пътен възел е изключително сложен. Той припомни, че цяло лято тук е имало изключително сериозни затруднения на движението, защото има много тежък транзитен трафик между Турция и Западна Европа през летните месеци. "Както и не на последно място товарният трафик вече ще бъде далеч по-облекчен", добави той.

На официалното откриване присъстваха и министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, Любомир Христов, зам.-кмет на Столична община, областният управител на София, представители на строителя, надзора и др.

Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, свързващ Видин с Кулата.

Проектът за изграждане на участък 1 от нея - път ІІ-18 от км 59+400 до км 61+629 и от км 0+000 до км 0+780 се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Общата дължина на отсечката е 3 км. Трасето започва от началото на АМ „Люлин” и завършва при моста над р. Какач. Изпълнител на строително-монтажните работи е Обединение „Трейс СОП” ДЗЗД. Стойността на договора за строителство е 47 820 000 лв. с ДДС. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „Сдружение Пътконсулт 2000-Три Ес”. Техният договор е 1 171 800 лв. с ДДС.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички