Малко над 230 хил. лева остана общият оборот на БФБ днес


Малко над 230 хил. лева остана общият оборот на БФБ днес
Снимка: iStock/Guliver

4453

Борсите в Европа поеха в негативна посока, след решението на Федералния резерв на САЩ да запази непроменени лихвените нива, но се ангажира са предстоящо затягане на паричната политика до края на настоящата година. Индексите зад океана също стартират на отрицателна територия, повлияни от по-лошите от очакваното данни за молбите за безработица подадени през втората половина на месец юли.

Малко над 230 хил. лева остана общият оборот на БФБ в днешната сесия, а родните показатели застанаха изцеля зеления сектор, като с най-сериозно повишение от 0,42% се отчете следящия дружествата инвестиращи в недвижими имоти BGREIT.

Книжата на “Биовет“АД заеха челна позиция със сумата от 90 хил. лева след като стана ясно, че мажоритарния собственик планира да отправи търгово предложение за изкупуване на остатъчния дял на цена от 13,30 лева за брой, което повиши пазарната оценка на производителят на лекарства и субстанции за ветеринарната медицина с 6,13% до 13,85 лева цена на затваряне.

Няколко сделки на стойност 52 хил. лева с книжата на “Адванс терафонд“АСДИЦ изведе дружеството на втора позиция по обем, повишавайки борсовата му стойност с 0,76% до 2,00 за един брой ценна книга.

С прехвърлени обеми до 10 хил. лева присъствие записаха още емисиите на “Еврохолд България“АД, “Софарма“АД, “Емка“АД, “Хилдинг Варна“АД и други.

Скромно остана участието на боновете за земеделска земя днес, които леко повишиха стойността си до 63 стотинки за лев номинал. 

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички