НДК става зелен


НДК става зелен
Снимка:

4504

Националният дворец на културата (НДК) ще бъде осветен довечера в зелено. Така в Международния ден на гората ръководството на НДК и природозащитната организация WWF ще се опитат да привлекат вниманието на столичани върху необходимостта от устойчиво стопанисване на това природно богатство.

Сертификацията по системата на Съвета за стопанисване на горите се прилага в 80 държави на пет континента. В България организацията WWF подпомага прилагането ѝ от 2002 година и вече са сертифицирани над 850 хиляди хектара, което е 21 процента от общата горска територия в страната. Миляна Иванова от организацията WWF за посланията на акцията:

"Опазването на горите може да бъде извършено от всеки с личния му потребителски избор, т.е., когато ние търсим продукти от гората, независимо дали са дървесина, хартия, дали друг вид горски продукти, предпочитането на сертифициран продукт означава, че това ще допринесе за опазването на горите", коментира Миляна Иванова от организацията WWF пред БНР.

Акцент на събитието, свързано с отбелязването на Деня на отговорност и грижа за гората, ще е благотворителният търг на избрани детски рисунки на тема "Гората и нейните обитатели", а също и дегустация на продукти от ферми в районите, в които се намират защитените зони от мрежата "Натура 2000" в Западна и Централна Стара планина.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички