Пакетни прехвърляния формираха оборот от милион на БФБ


Пакетни прехвърляния формираха оборот от милион на БФБ
Снимка: iStock/Guliver

2145

И днес за втори пореден ден световните капиталови пазари се възстановяват от масовите разпродажби в петък и понеделник, които бяха предизвикани от изненадващия резултат от референдума за излизането на Великобритания от Евросъюза. Инвеститорите днес бяха успокоени от убеждението, че големите централни банки ще се намесят в случай на нужда с допълнителни стимулиращи мерки.

Малко преди края на търговията европейските пазари нарастват с около 2%, зад Океана сесията на Уолстрийт започна с повишения в рамките на един процент.

На Българска фондова борса дневният оборот достигна един милион лева, като половината от тях бяха формирани от две пакетни прехвърляния по позицията на „Супер Боровец Пропърти Фонд” АДСИЦ.

Значителна инвестиционна активност днес наблюдавахме само по позицията на най-големия публичен холдинг у нас и в също така едно от най-ликвидните дружества - „Химимпорт” АД. В рамките на деня с обикновените акции на компанията се сключиха сделки на обща стойност от 404 хил. лева като цената им се понижи с 8 стотинки или 5.88% до ниво на затваряне от 1.28 лева за брой.

Индексът на сините чипове SOFIX за разлика от европейските измерители се понижи с 0.54% до ниво от 451.47 пункта. В сегмента за компенсаторни инструменти боновете за земеделска земя също леко отстъпват до ниво от 70.3 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички