Шефът на Фонда за лечение на деца отрече да има проблеми в институцията


Шефът на Фонда за лечение на деца отрече да има проблеми в институцията
Снимка: БГНЕС

2931

Мандатът на членовете на Обеществения съвет (ОС) към Фонда за лечение на деца изтича и това се използва. Прави впечатление, че репертоарът не се е променил. Това заяви председателят на Фонда проф. Владимир Пилософ в коментар относно дъжда от оставки в ОС.

Той отново заяви, че няма забавяне на случаи на болни деца: "Някой да е показал нещо черно на бяло? Няма такова нещо. Хората забравят едно, че Фондът е една администрация държавна и тя трябва да спазва определени правила. Няма как да се взимат решения на ОС, които са просто така. ДА или НЕ трябва да е абсолютно вързано със законови правила. Цялата отговорност се носи от директора", допълни Пилософ пред bTV.

Пилософ твърди, че членове на ОС са обещавали положително мнение на родители на болни деца: "Преди въобще да се завърши процедурата, много добре знаят, че при наличие на отрицателно мнение няма как да се вземе положително решение. Когато сме на заседание, всички които приказват в ефир, там мълчат. Опитваме се да дискутираме, дискутират се абсолютно несъществени въпроси, с които се губи време."

Председателят на Фонда заяви, че от 2010 година насам около 70% децата са получили от одобрение за подпомагане на лечение у нас -  това съотношение не се е променило.

По думите му обвиненията със злоупотреби с медицински изделия са от хора, които не познават реалността и закон. Какво още каза Пилософ прочетете в Actualno.com. 

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички