116 млн. лева са приходите от нощувки в София за 2015 г.


116 млн. лева са приходите от нощувки в София за 2015 г.
Снимка: БГНЕС

2203

Ръстът на регистрираните нощувки в София за 2015 г. е 8%, а за първите пет месеца на 2016 г. е 7 на сто. Това каза Йорданка Фандъкова на провелата се днес международна среща "Столицата - устойчива туристическа дестинация. Роля и принос на медиите за устойчивото развитие на дестинациите", предаде БГНЕС.

През 2015 година в града са отседнали 916 хил. души, а приходите от нощувки са 116 млн. лв., сочат данните на Столична община, обявени по време на събитието.

"Пред нас има все още много неизползвани възможности за партньорство в туризма и ние сме убедени, че този потенциал може да бъде развит със съвместни инициативи, които устойчиво да надграждат постигнатото", каза от своя страна министърът на туризма Николина Ангелкова, която също участва в дискусиите по време на срещата.

„Важно е да предложим на туристите, които посещават нашите столици, повече и разнообразни обекти, за да останат по-дълго време в тях“, добави Ангелкова, обръщайки се към представителите на държавите от Процесa за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ), които присъстваха на събитието. 

По думите ѝ именно затова и една от 8-те културно-исторически дестинации, които министерството е разработило, е съсредоточена изцяло в региона на София. Според нея трябва да се обърне особено внимание на съчетаването на историческото наследство и модерните услуги, които да са фокус за привличане на повече туристи. "В София тези резултати са повече от видими", допълни Ангелкова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички