Ангелкова: Спадът на руски и украински туристи е 10-15%


Ангелкова: Спадът на руски и украински туристи е 10-15%
Снимка: БГНЕС

1782

Ситуацията с летния туристически сезон не е толкова апокалиптична, колкото се представя. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Концесиите по плажовете са в правомощията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и колегите са се заели със случая. Имаме разговори от следващата година те да преминат към Министерството на туризма. Проучваме практиката в другите страни и какви са възможностите за това как да бъдат регулирани, за да бъдат полезни за туристите”, обясни Ангелкова пред Нова телевизия.

"Няма основание за апокалипсис и катастрофални картини по отношение на броя чуждестранни туристи този летен сезон у нас. Всички тези драматични прогнози за 60-70% спад не се оправдават. Спадът на руски и украински туристи е горе-долу между 10-15%, което е значително по-малко. Има данни за увеличен интерес от страна на немски и израелски летовници”, каза още Николина Ангелкова.

Относно проблемите с паяците в Златни пясъци, тя коментира, че веднага след сигнала е посетила комплекса и е обиколила всички знаци. Обещана е промяна в транспортната схема и тя ще бъде съобразена съобразно нуждите на курорта и очакванията на туристите.

"Това, което виждам в репортажа в момента, ме озадачава и не кореспондира с разговорите, които водихме. Още веднага след предаването ще се свържа с представителите на дружеството, за да обяснят защо тази лоша практика в курорта продължава”, ангажира се министърът на туризма.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички