Ангелкова: Този туристически сезон ще е най-добрият за последните 10 години


Ангелкова: Този туристически сезон ще е най-добрият за последните 10 години
Снимка: БГНЕС

3068

Това ще е най-добрият туристически сезон в сравнение с последните 10 години. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия.

„От последните 10 години насам, а може би и повече, съобразно данните, имаме най-силното първо шестмесечие в туризма. Имаме 28% ръст за юни месец в сравнение с юни миналата година. За шестмесечието като цяло е 15%”, съобщи министър Ангелкова, като уточни, че ръстът идва основно от морето.

„Нашият водещ туристически продукт е морският. Най-впечатляващото е, че имаме 65% ръст на немски туристи за юни месец, а общо за шестмесечието - 40%”, отбеляза тя. Туристическият министър посочи, че събитията в Турция придават само добавена стойност към ръста в туризма, а основно той идва от работата на министерството с водещи туроператори.

„От миналата година министерството работи с големите туроператори целенасочено на определена група пазари, които са ни в топ 10 и виждаме, че в момента във всичките имаме огромен ръст. При Полша само за юни месец ръстът е 177%, което е нещо впечатляващо”, заяви тя.

Министър Ангелкова апелира всички хотелиери да подобрят материалната си база, за да може този ръстът да бъде устойчив и да се запази.

„Голяма част от наемателите и концесионерите спазват своята част от договорите. Голяма част от сигналите, които получаваме са свързани с компетенциите на други институции, което също е много важно, за да можем да ги ангажираме и тях. Например, че не навсякъде се издават касови бележки, така че НАП веднага да реагира”, отбеляза още тя.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички