Очаква се много българи да карат великденските празници у нас


Очаква се много българи да карат великденските празници у нас
Снимка: Община Несебър

1244

Голяма част от българите ще посетят Черноморието за великденските празници. Резервациите за хотелите, които работят целогодишно на морето, вече са почти запълнени. Информацията съобщи председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Има доста хотели, които отварят по-рано, и подготвят своите бази. Това са предимно хотели, които работят по международни програми за туристи на пенсионна възраст, уточни експертът. Интересът към Северното Черноморие e по-голям от страна на туристи от Румъния, но те посещават и курортите на юг. Там също има добри условия за настаняване, информира Радио "Фокус".

По време на последните почивни дни голяма част от сънародниците ни са избрали да почиват в България. Предпочитаната дестинация на сънародниците отново е била България, като голяма част от тях са посетили зимните курорти, обясни Драганов. Той допълни: Ски-купата в Банско привлече изключителен интерес.

Тази зима условията за ски-туризъм са отлични, докато миналата година потокът от туристи е бил по-малък, заради меката зима и по-малкото сняг. Коледа и Нова година са били доста силни за туристическия бранш, през месец януари има голям спад, но се очаква статистиката за февруари и март да бъде много по-добра, каза още Драганов.

Голяма част от хората са били при близки и приятели през почивните дни, което също подпомага местни туризъм в по-малките градове в страната.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички