Бюджетните автомобилни гуми и как да изберем качествените сред тях


Бюджетните автомобилни гуми и как да изберем качествените сред тях
Снимка: Freepik.com

1406

Когато избирате своите гуми, вие слагате на кантар различните им  параметри, един от които е тяхната цена. Често обаче ниската цена може да ви изиграе лоша шега. Затова ви поставите качеството и производителността на първо място.

В тази статия ще ви запознаем с факторите, на които да обърнете внимание, когато избирате по-евтини гуми. 

Бюджетни, но качествени гуми

Преди да се спрете на автомобилни гуми от по-нисък ценови клас, информирайте се дали те са преминали през необходимите тестове и дали притежават нужната ефективност.

Също така, това че една гума е с ниска цена, не означава, че задължително качеството е ниско. Конкретен пример са корейските гуми Kumho, които са преминали през редица тестове и са с доказано качество и безопасност. Те са с дълъг живот на ползване, тъй като за направата им е използвана специална каучукова смес.

Що се отнася за цените, в Гуми Диана висококачествените гуми от по-нисък ценови клас започват от 80 лева за бройка. Там ще откриете и гумите от марка Kumho.

Оценка на гумите

Когато обмисляте закупуване на гуми, не подценявайте надеждността на избраната марка. Прецизното проучване е важно и е първата стъпка, която трябва да следвате. От голямо значение е да се доверявате само на доказали се марки, защото често по-евтиното излиза по-скъпо.

Правилна оценка може да бъде направена чрез консултация с експерт по гуми от Гуми Диана, който има нужните познания по въпроса. Разбира се, можете да си направите и проучване в интернет. Важното е да намерите информация за тестовете, които са направени на гумите преди пускането им на пазара.

Тези тестове се състоят от изследване на ефективността на гумите.

Това включва:

●      Спирачен път при спиране на мокри настилки;

●      Спирачен път при спиране на сухи настилки;

●      Ниво на производителност;

●      Ниво на шум.

Най-правилно е да се уверите, че гумите ви са по европейски стандарт. Те трябва да бъдат обозначени с буква (от A до E), в зависимост от техните характеристики.

На пазара се предлагат гуми, които осигуряват добро сцепление при високи скорости. Има и гуми с технологии, които намаляват шума при търкаляне до минимум, дори на мокри пътни настилки. Обикновено производителите комбинират няколко параметри, за осигурят добро поведение и стабилност на колата.

Защо бюджетните гуми са толкова популярни?

Все повече българи се спират на гуми с по-ниска цена, като причината е в спестяването на средства. Както споменахме по-рано, покупката им е добре да бъде съобразена и с други критерии, а не само с изгодната им цена. Това е така, защото винаги съществува риск от некачествени гуми.

Качеството трябва да бъде фактор, който е абсолютно незаменим и винаги да бъде на преден план. В този ред на мисли, не е нужно да се отказвате от високо качество за сметка на цената и обратно. Можете да намерите гуми, които да съчетават и двете. 

Качество на добра цена. Възможно ли е?

С напредването на технологиите, вече могат да се произвеждат висококачествени гуми на добра цена. Разбира се, те нямат същите характеристики като гумите от високия клас, но ще са перфектен избор за шофьорите, които търсят гуми с по-ниска цена

Производителите са наясно, че не всеки може или иска да отдели голяма сума от бюджета си за нови гуми. В същото време е нужно гумите да имат добра производителност и да бъдат издръжливи.

Следователно, най-доброто решение в такива случаи е да се доверите на доказали се марки, като Kumho и на специалист по гумите, каквито са Гуми Диана. Въпреки по-достъпните си цени, те предлагат всички нужни характеристики за безопасно, комфортно и икономично шофиране. 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички

Най-четени новини


виж всички