Полина Ал-Битар: С „Цептер” готвите здравословно, бързо и икономично


Полина Ал-Битар: С „Цептер” готвите здравословно, бързо и икономично
Снимка:

57910

Полина Ал-Битар е Генерален директор на „Цептер-България”. Тя започва кариерата си в компанията преди 7 години (през 2006 г.), като мениджър по обучението. Разработването и провеждането на обучения и подборът и мотивацията на служители и търговски представители са сред основните й отговорности на тази позиция.

Две години по-късно Полина е повишена в Изпълнителен директор на отдел Продажби и маркетинг, а след още една година – в Генерален мениджър (май 2009 г.) на „Цептер – България”.

Разкажете за философията на „Цептер». Промени ли се през годините?

Компанията стана известна преди четвърт век с патентованите си готварски съдове-шедьоври и изделия за сервиране на маса, част от световноизвестния бранд Home Art. „Цептер» създава технология за здравословно готвене без вода, мазнина и сол, за която придобива патент. Технологията позволява приготвената по този начин храна да запазва  съдържащите се в нея натурални витамини и полезни хранителни вещества, както и вкусовите си качества. Освен бранд Home Art, „Цептер» предлага продукти в още 4 бранда: Medical (уреди с медицинско и козметично приложение, сред които Bioptron - светлинна терапия, която лекува рани, възстановява тъкани, облекчава болка, решава дерматологични проблеми на възрастни, деца и новородени и много други приложения), Home Care (системи за пречистване на водата и въздуха, както и за цялостно почистване на дома), Cosmetics (грижа за кожата), Luxury (часовници, пособия за писане, бижута).

Свързващото звено между всички наши продукти е здравословният начин на живот и здравословното хранене. Мотото на компанията е „Живейте по-дълго”. На него е подчинена всяка идея за продукт на „Цептер», независимо дали е готварски съд, уред за пречистване на вода, медицински уред или козметика. Може би затова почти няма български дом, в който да не присъства наш продукт. Навсякъде марката е символ на високо качество и красив дизайн. Това са всъщност двата аспекта, които не са се променили през годините във философията ни – стремежът чрез нашите продукти да направим живота на хората по-здравословен и същевременно по-красив.

И още нещо не се е променило - основният ни метод на продажби - провеждането на презентации, е актуален вече над 20 години. „Цептер» е първата компания в България за директни продажби, която осъществява дейността си чрез презентации. Започваме дейността си с 24 търговски консултанти; през 2012 г. те са вече над 2000.

Присъствате в над 50 страни в света, на 5 континента; компанията-майка Zepter International има 7 производствени бази. Къде сме ние, къде е българският пазар?

Значително пред Македония, близо до Сърбия, „едни гърди” пред Румъния (ако сравним продажбите спрямо глава от населението), но доста далеч след Унгария!

През последните 5 години бяхме единствената „Цептер» държава без собствен шоурум. Изминалата година е първата, през която направихме по-голяма инвестиция и открихме изложбен център. В него могат да се видят не само патентованите ни готварски съдове шедьоври и изделия за сервиране на маса, но и медицинските ни уреди, системите ни за пречистване на водата и въздуха, козметичните ни продукти с грижа за кожата, луксозните ни изделия като часовници и бижута и много други.

Пазарният ни дял е 10% при съдовете и 7% - при медицинския уред BIOPTRON. През изминалите 20 години на активна дейност, имаме 160 000 уникални клиенти, като всеки един от тях е със средно 7 сключени договора за продажба... България има невероятно добър потенциал да се развие като пазар.

Кое отличава съдовете на „Цептер»? Има ли нещо, с което да са единствени?

Споменах вече за патентованата технология за здравословно приготвяне на храна без вода, мазнина и сол, с която се запазват витамините, полезните хранителни вещества, както и вкусовите качества на храната. Съдовете за готвене се различават и по патентования термоиндикатор, който проследява процеса на  готвенето (без да се налага да се вдига капака); патентованото многослойно акутермично компактно дъно – то е сърцето на „Цептер» системата за приготвяне на здравословна храна - неразрушимо е, не се деформира при продължително използване; дръжките- - никога не се нагряват; ръбовете - не позволяват разливане; патентованият капак – запечатва херметически и с него всеки съд на „Цептер» е като съд за готвене под налягане.

Друга патентована технология е системата за вакуумиране VacSy. Чрез нея храната се съхранява до 5 пъти по-дълго време отколкото с останалите методи, като се запазват полезните й съставки и органолептични свойства.

Най-хубавото е, че със съдовете на «Цептер» времето за готвене намалява до 80%, а разходът на енергия - до 60%. А това има голямо значение за една съвременна домакиня, за която времето е лукс. Не са за подценяване и по-ниските сметки за ток.

Кой е най-търсеният готварски съд у нас?

Етажната система се предпочита, защото е практична. В нея могат да се приготвят едновременно например 3 ястия на 1 котлон. Така се икономисват време, енергия и пари. И най-вече, това е инвестиция за здраве. Съдовете могат да се закупят на разсрочено плащане и са  с безсрочна гаранция. През 1993 г. струваха колкото една гарсониера в столичен квартал. В момента цената им е по-ниска от 1 кв.м. там.

От медицинските ни уреди най-търсен е уредът за светлинна терапия BIOPTRON, а от продуктите за пречистване на вода - Edelwasser. Търсенето на последните две се дължи най-вече на факта, че все повече потребители се замислят за качеството на живот, който имат.

Планове за инвестиции?

Zepter International ще насочи инвестициите си в технологични разработки, нови продукти, оптимизиране на всяко едно звено - производство, логистика и т.н.

През 2012 г. инвестирахме близо 700 хиляди лева тук. 482 000 от тях са за подбор, привличане, обучение и развитие на служителите и търговските консултанти, а 118 000 лв. - в разширяване на бизнеса. 100 000 лв. от инвестицията е в нов изложбен център. Това беше първата ни по-голяма инвестиция през последните години.

През 2013 г. в България инвестициите ще бъдат основно насочени към развитиена  потенциала на служителите и търговската мрежа; още по-бързо и качествено гаранционно и извънгаранционно обслужване; доставка на продуктите в рамките на 24 часа; по-добра познаваемост на отделните продукти; маркетингови партньорства и мн.др. Тук е мястото да спомена, че за четвърта поредна година организираме игра с награди, като тази година тя е на стойност над 50 000 лева, а участието в нея не е обвързано с покупка. Ще раздадем 200 предметни награди от асортимента на „Цептер», като всяко тримесечие до края на годината се изтеглят по 50 печеливши участници. Голямата награда е нов Ford B-Max. За участие в играта не се заплащат никакви суми. Малко компании отделят бюджети за подобни инициативи в период на криза. Искаме да обърнем внимание на хората колко важен е здравословният начин на живот, грижите за хранителния режим и общото благосъстояние.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички