Доларът се отдалечи от дъната


Доларът се отдалечи от дъната
Снимка: Thinkstock

1714

Доларът се отдалечи от едноседмичното дъно спрямо йената в четвъртък, докато новозеландският долар открадна светлината на прожекторите по време на азиатската сесия, поскъпвайки, след като централната банка на страната направи по-малко понижение на лихвения процент от очакваното.

Доларът остана без промяна за деня спрямо йената на 124.01, задържайки се над едноседмичното дъно на 123.57 йени, докоснато през предишната сесия.

Еврото поскъпна с около 0,4% до 1.0941, отдалечавайки се от 3- месечното дъно на 1.0808, след като Гърция се приближи до решаването на дълговата криза, която заплашваше да павира пътя за изход на страната от еврозоната.

Доларовият индекс, който измерва силата на долара спрямо кошница от шест основни валути, застана на 97.344, реализирайки спад за деня от 0,3%, но се задържа сравнително далеч от дъното на 97.108, достигнато през предишната сесия.

В сряда данни показаха, че продажбите на нови домове в САЩ са нараснали до 8- и половина годишен връх, укрепвайки виждането, че Фед е на път да увеличи лихвения процент до края на годината. Възможността за повишение на лихвения процент увеличи привлекателността на долара и го задвижи към докоснатите през сесията върхове.

Британският паунд също получи тласък от възможността за повишение на лихвения процент на Острова, поскъпвайки до 1.5623 долара.

Протоколът от заседанието на АЦБ от 8 юли в сряда показа, че няколко политици са на път да гласуват в полза на първото увеличение на лихвения процент в страната, следвайки скорошните коментари на председателя Марк Карни, че увеличението може да настъпи към края на годината.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички