"Алианц Банк" започна да връща парите на ограбените клиенти от Нова Загора

Алианц Банк започна да връща парите на ограбените клиенти от Нова Загора
Източник: БГНЕС

Алианц Банк България е започнала да изплаща средствата на клиентите, засегнати от мащабното присвояване на пари от страна на служителка на банката.

"Във връзка със случая в клона на Алианц Банк България в гр. Нова Загора, бихме искали да съобщим, че Банката започна изплащането на средствата на засегнатите клиенти, с потвърдени неоторизирани трансакции по сметките си.

Като част от корпоративните ценности и вътрешните стандарти за интегритет на компанията, Банката взе решение да възстанови средствата на клиентите в пълен размер, преди приключване на наказателното производство", съобщават от трезора.

"Мисията на Алианц Банк България е да бъде доверен партньор и съветник на своите клиенти, затова тяхната удовлетвореност е основен приоритет за нас. Практиките ни се фокусират върху поддържането на международни стандарти за банкиране, етични бизнес норми и най-високо ниво на обслужване", допълва се в съобщението.

През февруари стана ясно, че 29-годишна служителка в клон на банката в Нова Загора е присвоила около 400 000 лева на клиенти. Жената бе арестувана на 18 февруари.

Малко след това от "Алианц" заявиха, че са предприети всички законови мерки по случая и че ще започне процедура по възстановяване на сумите от неразрешените транзакции.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.