"Джи Пи Груп" за плочките на "Графа": Недостатък е на проекта, не на изпълнението

Източник: Боян Николов/Facebook

Нови проблеми с плочките на столичната ул. "Граф Игнатиев". В социалните мрежи бяха публикувани любителски снимки как на места настилката се е надигнала. Междувременно стана ясно, че МРРБ е наложило глоба на Столична община заради нередности по поръчката.

От общината обясниха, че заради високите температури плочките около трамвайните релси на площад "Славейков" са дали дефект.

Според фирмата изпълнител "Джи Пи Груп" това е недостатък на проекта, а не на изпълнението, предаде bTV.

"Обектът е приет на 18 декември, така че твърдението, че 10 дни след приключването на ремонта са се появили дефекти не е вярно. Като изпълнител сме част от един процес, който включва проектиране и избор на материал. В качеството си на изпълнител сме длъжни да изпълнил зададения ни проект и го направихме”, обясни Георги Гигов, проектов мениджър в "Джи Пи Груп".

След като бъдат направени проверки, ще се види реално откъде идва проблемът, допълни той.

"Не приемаме оправданията на строителя относно това, че няма никаква вина за изпълненото. На база на това се налага и санкцията, която е в размер на около 280 000 лв. Назначена е проверка на всички проектни решения, които са взети. Ако са допуснати грешки, проектантите ще си понесат съответните последствия, а именно още глоби”, поясни Даниел Евлогиев от дирекция ''Транспортна инфраструктура към Столична община.

Глобите на фирмата изпълнител до момента са около половин милион лева.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.