"Напоителни системи" с дълг от 9 млн.лв., ще тегли кредит, за да го покрие

Източник: БГНЕС

„Напоителни системи“ има дълг от почти 9 млн. лв. към НАП и ще вземе банков кредит заради това. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на парламентарен контрол в отговор на въпрос за финансовото състояние на дружеството.

„Към 31 август 2018 г. „Напоителни системи“ няма задължение към персонала. То е търговско дружество и служителите могат да използват годишните си отпуски, когато пожелаят“, каза още министърът, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че задълженията към персонала са нараснали като число през 2017 г. спрямо 2016 г. заради нарастването на работната заплата.

„Имаше доста странни за мен задължения, които са дадени на прокуратура - за над 10 млн. лв., но тях няма да ги коментирам. Друго голямо задължение са задълженията към НАП – между 8 и 9 млн. лв. Това, което възнамеряваме да направим, е преструктуриране на това задължение и „Напоителни системи“ да вземе банков кредит за задълженията към НАП. Така че „Напоителни системи“ си е дружество със своите трудности – не е тайна, че активните валежи през юли месец нарушиха приходите“, обясни Порожанов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.