"Нестле" отчете ръст на продажбите през първата половина на годината


"Нестле" отчете ръст на продажбите през първата половина на годината
Снимка:

5657

Една от най-големите компании за храни в света - "Нестле", отчете резултатите си за първата половина на 2018 г.

Чрез устойчив напредък на модела за създаване на споделена стойност на "Нестле", компанията е на път да постигне целите си за 2018 г., като тези резултати са подкрепени от засилващия се импулс в Съединените щати и Китай, както и в категория Детски храни, съобщават оттам.

Отчетен е органичен ръст от 2.8%, с 2.5% реален вътрешен ръст (RIG) и ценообразуване от 0.3%.

Общите продажби са се увеличили с 2,3% до 43,9 млрд. швейцарски франка (първото полугодие на 2017г.: 42,9 млрд. швейцарски франка). Придобиванията и продажбите на активи възлизат на нула. Валутните курсови разлики намаляват продажбите с 0,5%, сочат още данните.

Основният марж на оперативната печалба е 16,1%, което представлява увеличение с 20 базисни пункта във фиксирана валута на отчетна база.

Оперативната печалба от търговски операции е 14.6%, което е намаление от 50 базисни пункта на отчетна база поради по-високите разходи за преструктуриране и други нетни търговски позиции.

Печалбата на акция е нараснала с 21.4% до 1.92 швейцарски франка на отчетна база. Основната печалба на акция е нараснала с 9,2% във фиксирана валута и с 10,4% до 1,86 швейцарски франка на отчетна база, съобщават още от "Нестле".

Паричният поток се е увеличил с 52%, от 1,9 млрд. швейцарски франка до 2,9 млрд. швейцарски франка.

Целите за 2018 г. бяха потвърдени, като очакванията за органичен ръст на продажбите ни се сведоха до около 3%; основният марж на оперативната печалба е в съответствие с нашите цели за 2020 г. Разходите за преструктуриране1 се очаква да възлязат на около 700 милиона швейцарски франка. Основните приходи на акция във фиксирана валута и капиталова ефективност се очаква да се увеличат.

"Резултатите от първото полугодие потвърждават, че нашите стратегически инициативи и стриктното изпълнение дават резултат. Нестле поддържа окуражаващия органичен ръст на приходите от продажби, който видяхме в началото на годината. По-специално, пазарите в Съединените щати и Китай показват значително подобрение. Останахме доволни също и от засиления органичен ръст в нашата основна категория Детски храни", заяви Марк Шнайдер, Главен изпълнителен директор на "Нестле".

"Развитие на маржа е в пълно съответствие с нашите цели за 2020 г. Ние създаваме споделена стойност, като “преследваме” ръст и възвращаемост по един балансиран начин. В съответствие с този подход ние сме засилили усилията си за иновации в продуктите, за да стимулираме бъдещия ръст и сме предприели значителни усилия за намаляване на разходите, по-специално в зоната EMENA (Европа, Близкия Изток и Северна Африка), както и в нашия Корпоративен център.

За втората половина на 2018 г. очакваме по-нататъшно подобрение на ръста на продажби. Подобряването на маржа очакваме да се ускори от допълнителни ползи от програмите ни за ефективност и по-благоприятното ценообразуване на стоките", допълва той.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички