"Пирогов" получи парите за април

Пирогов получи парите за април
Източник: БГНЕС

4 427 436 лв. вече са получени на сметката на “Пирогов”, съобщиха от лечебното заведение.

Средствата бяха преведени, въпреки че болницата отказа да подпише договор с Районната здравна каса в София. Заради забавените заплати за април служителите на „Пирогов” обявиха стачна готовност.

На извънредна пресконференция тази сутрин директорът на здравното заведение проф. Стоян Миланов обясни, че с голямо забавяне са получени над 2 хиляди страници споразумение, което по думите му е пълно с грешки и щуротии. Той каза, че му е бил оказан натиск да подпише договора, който драстично намалява парите за болницата.

Орязан бюджет, намалени клинични пътеки и брой легла, сгрешени имена на лекари и данни са някои от причините директорът на лечебното заведение да откаже да подпише договор със Софийската здравна каса.

От „Пирогов” съобщиха също, че здравният министър Петър Москов се е срещнал с проф. Стоян Миланов, за да обсъдят доклада, който директорът на „Пирогов” представи по искане на Москов още от вчера.

В разговора са обсъдени конкретните проблеми и несъответствия, които проф. Миланов е констатирал в предложените му от Софийската районна каса документи за подпис.

Според него в договора има липсващи специалности и работещи в “Пирогов” специалисти, дублирани са клинични пътеки и има липсващи такива.

Некоректно е определен броят на леглата – в някои отделения, в които има по-малко легла, договорът е предвидил повече, и обратното – в други отделения с повече легла има по-малко.

„Необяснимо е защо не са коригирани тези грешки, след като още преди 40 дни, на 22 април документите на “Пирогов” са подадени в РЗОК – София”, изтъкват от „Пирогов”.

От днес общи екипи на РЗОК - София и “Пирогов” работят по отстраняването на неточностите по предложения вчера договор.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.