"Спаси София": Оставката на Крусев не е решение

Източник: БГНЕС

Оставката на заместник-кмета на София Евгени Крусев не решава проблема и не е поемане на отговорност. Разбира се, той е в пълното си право да остави Прокуратурата да си свърши работата. Можем само да приветстваме решението му. Това коментира Гергин Борисов от сдружението „Спаси София“, което показа драстични нарушения при обществената поръчка за ремонта на бул. „Граф Игнатиев“.

Според документи, показани от сдружението, общината е променила в нарушение на закона параметри на поръчката. Заместникът на Йорданка Фандъкова съобщи, че напуска поста, защото е получил призовка от Прокуратурата във връзка с ремонта.

„Разочаровани сме от новината за подадената оставка. Надеждите ни бяха в него, че ще бъде новата посока на развитие на комуникация между община и неправителствените организации. Това очакване не се изпълни. Оказа се, че сме надценили възможността на Фандъкова да назначава хора, които да могат да отговорят на очакванията на софиянци“, каза Борисов пред БГНЕС.

Големият провал, според представителя на „Спаси София“, в мандата на Крусев не е ремонтът на Графа, а заличаването на трамвая в жк. Лозенец. „Твърдо сме убедени, че заради това негово решение, отдавна трябваше да си подаде оставката. Надяваме се Прокуратурата да си свърши работата и да се стигне до реално обвинение, тъй като неговият предшественик Любомир Хрисов подаде оставка заради съмнения за корупция, но не последва никакво обвинение“, припомни Гергин Борисов.

Сдружението много внимателно следи за новия вид на "Графа". Борисов се чуди на поредното нововъведение – странни триъгълни "колчета" по протежение на трамвайната линия. „Тези колчета не са по предназначение, слагат се на границите на пешеходните зони. Новият вид на "Графа" можем да го опишем като нова версия на бозата от „Витоша“", добави той.

„Спаси София“ отправиха критики към общината и за забавеното решение още първия ден да въведе „зелен билет“ заради мръсния въздух, а не едва на третия. „Непрекъснато пледираме Столична община да се вземе на сериозно в ролята в борбата за по-добро качество на въздуха“, заяви още Борисов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.