"Телетол" е подала сигнал за корупция в МРРБ и АПИ

Телетол е подала сигнал за корупция в МРРБ и АПИ
Източник: Actualno.com/Румен Скрински

Фирмата "Телетол" е сезирала Европейската комисия (EК) и българската прокуратура с конкретни детайли за злоупотреба с власт, престъпление по служба, съмнения за кражба и корупция от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Това съобщиха от "Телетол" в писмо, изпратено до Actualno.com.

"Вторият национален доставчик на електронни винетки "Телетол" поиска от държавното обвинение да започне разследване срещу председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски и директора на Националното тол управление Олег Асенов за действия и бездействия, които умишлено облагодетелстват трети страни и които нарушават правата и законните интереси и свободите на гражданите и потребители на електронни винетки", пише в сигнала на доставчика.

На прокуратурата е предаден и детайлен доклад, съдържащ информация, факти, документи в подкрепа на твърденията за извършване на действия от гореспоменатите лица. Според "Телетол" става дума за злоупотреба с власт, манипулиране и прикриване на публична информация и документи, ощетяване на потребителите на е-винетки, както и сериозни нарушения на договора за изграждане на тол системата. В сигнала са посочени и факти, доказващи незаконосъобразността на договора за опериране на единствения действащ национален доставчик "Интелигентни Трафик Системи" ЕАД, който и до момента продължава да е монополист", пише още от писмото до медиите.

Още подробности по темата прочетете в Actualno.com.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.