"Топлофикация" не казва кога ще пусне парното в София


"Топлофикация" не казва кога ще пусне парното в София
Снимка: Thinkstock/ Guliver

2162

Отопление в момента няма към „Младост” 1, 2, 3, 4, „Студентски град”, „Витоша”, „Дървеница”, „Мусагеница”, малка част от "Малинова долина". Това заяви говорителят на „Топлофикация София” Елизабет Павлова, която не потвърди, че квартал „Гео Милев” също е лишен от топлоподаване. Там става дума само за по-високата част на квартала, заради проблеми с хидравликата.

По думите ѝ тази сутрин вече е приключила подмяната на повредена част на магистрален топлопровод, като започва проверка на качеството на работа. След това ще започне запълването на топлопровода и мрежата. Точно този период е по-дълъг, поясни Павлова пред Нова телевизия. Тя каза, че ще направи всичко необходимо да се спази 48-часовия срок от момента на спиране на отоплението. Според нея последното спиране било вчера (8 февруари).

Припомняме, че ако в 48 поредни часа няма топлоподаване, то всеки потребител може да подаде жалба за компенсация. В общите условия на „Топлофикация София” пише, че при това положение дружеството дължи неустойка в размер на стойността на недоставената топлинна енергия за периода на закъснението.

Интересен факт е, че председателят на КРС Веселин Божков също взе отношение по темата. Той нападна "Топлофикация София", като подчерта, че трябва да има компенсации, а не просто приспадане от сметките на потребителите. Божков беше категоричен, че дружеството не трябва "да мине метър" и следва да му се търси отговорност по всички възможни законови начини.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички