"Умните" машини стават масови в следващите 5 години


"Умните" машини стават масови в следващите 5 години
Снимка: iStock/Guliver

3824

След пет години внедряването на "умни" машини ще стане масова тенденция – те ще намерят приложение в 30% от компаниите, прогнозира анализаторската компания Gartner, цитирана от TechNews.

Терминът „интелигентни машини” се отнася до технологии от рода на когнитивни изчисления, изкуствен интелект, интелигентна автоматизация, машинно и задълбочено обучение.

Очаква се интелигентните машини да променят кардинално начина на работа и да повишат ефективността. Използването на умни машини в предприятията обаче може да доведе както до ефективни трансформации, така и до разрушения, предупреждават анализаторите.

Умните машини имат потенциал за широко приложение в най-различни отрасли – от динамични модели на ценообразуване и разкриване на измами до управление на базата на прогнози и робототехника.

Същевременно, умните машини са нова възможност за консултантите и системните интегратори, които могат да помогнат на предприятията да работят по-ефективно и да извличат повече ползи от бизнеса си. Gartner очаква разходите за консултации и услуги по системна интеграция с използване на умни машини да нараснат от 451 млн. долара тази година до 29 млрд. долара през 2021 г.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички