10 неща, които ще ви се случат, ако решите да пътувате сами


10 неща, които ще ви се случат, ако решите да пътувате сами
Снимка: Thinkstock

7212

Слизате от самолета. На ново място сте. Не познавате никого и ви обзема лека паника, че сте тръгнали да пътувате съвсем сами. Не можете да разчитате на приятел, който да пази багажа ви, който да ви разсмива или да ви показва малки детайли от гледката, които вие сте пропуснали. Но въпреки това самотните пътешествия имат и положителни страни. Без значение коя е дестинацията, която сте си избрали, според Insider има 10 неща, с които неизбежно ще се сблъскате.

1. Ще се изгубите. Дори и картата да е станала естествено продължение на ръката ви, ще се случва да се губите по време на пътуването си. Улици със сменени имена, грешен завой - причините могат да са много, но важното е да не изпадате в паника. Поемете дълбоко въздух и просто питайте някого за посоката. Да се загубите в непознат град може да е по-хубаво, отколкото сте предполагали, това е част от романтиката на цялото пътуване. Освен това не се знае какво ще откриете, докато си мислите, че сте изгубени.

2. Ще се усъмните в трезвия си разум. Ще дойде момент, в който ще се замислите „Какво правя?“. Това може да е съвсем в началото на пътуването, преди да е излетял самолетът ви или тъкмо, когато автобусът напуска града. Рано или късно със сигурност ще се сблъскате с въпроса дали това, което сте предприели, е наистина добра идея.

3. Ще имате финансови затруднения. Различен от очакванията ви валутен курс, грешни сметки или дори кражба могат да са причина за объркване на финансовите планове по време на пътешествието ви. Съветите на Insider са да пазите добре вещите си и никога да не обръщате всичките си пари в местна валута, само толкова, колкото са ви необходими.

4. Ще направите нещо съвсем неочаквано. Казват, че животът е това, което се случва, докато правим планове за съвсем различни неща. Ето защо ви съветваме да оставите място в графика си за неочаквани обрати в посоката на движение и случайни срещи със симпатични непознати.

5. Ще се влюбите в друг пътешественик. Има някаква необяснима романтика във всяко едно пътуване. Опияняващи природни картини, мисълта, че си в непозната страна, всички тези нови неща, които ви заобикалят и изумяват по един или друг начин, са предпоставка обезателно да се влюбите в някой пътешественик, с когото съдбата случайно ви е срещнала. Лошото е, че подобен вид отношения са придружени с множество препятствия, защото не знаете в кой момент ще се разделят пътищата ви.

6. Ще се почувствате самотни. Може да се каже, че самотата е необходимо зло по време на соло пътуване. Дори и да се отдадете на изследване на нови места, местни традиции, забележителности и т.н. и да се забавлявате истински, самотата ще се прокрадне и пак ще ви намери. Като всяко друго чувство, тя е само един от цветовете на богатия спектър на емоциите, които ще ви съпътстват по време на пътуването ви сам. Просто трябва да я приемете и да знаете, че освен нея ви очакват още куп други далеч по-приятни преживявания.

7. Ще срещнете невероятни хора. Срещата с нови интересни хора е неизменна част от всяко едно пътуване. Това може да са група ученици, които изследват нови страни, или пътуващ писател, който търси вдъхновение за новата си книга и т.н. С тях ще може да споделите истории, съвети за пътуване или просто една студена бира. В края на деня ще се чувствате вдъхновени и по-богати, защото ще сте открили съмишленици, хора като вас самите.

8. Ще се запитате „Какво искам от живота?“. Съвременното ежедневие ни налага да планираме всяка една минута от живота си, за да върви всичко гладно в професионалния, дори и в личния ни живот. Когато пътувате сами, ще имате достатъчно време да се замислите за този начин на живот и дали това е, което наистина искате за в бъдеще. Докато бродите безцелно по непознати улички, пиете горещо кафе в някое малко кафене или разглеждате поредния музей, ще осъзнаете, че човек трябва да живее по собствените си правила и да следва неизменно личните си приоритети в живота.

9. Ще имате достатъчно време да направите хубави снимки. Когато пътувате сами, няма да ви се налага да се съобразявате с друг човек, който да ви пришпорва да бързате за това или онова място. Ще можете съвсем спокойно да снимате всичко, което искате да остане като спомен, дори всичко, което се изпречи на пътя ви, ако искате. Освен това ще станете истински професионалист в това да снимате сам себе си.

10. Ще видите себе си в нова светлина. Това може да се случи във всеки един момент от вашето приключение. Попадайки в непредвидени ситуации, които ви изпращат далеч от комфортната ви зона, ще осъзнаете колко силни сте като личност и също, че можете да се справите с трудности, за които не сте подозирали.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички