10 неща, които веднага биха отблъснали хората от вас


10 неща, които веднага биха отблъснали хората от вас
Снимка: HubSpot

4967

Има много начини да държите хората на разстояние. Повечето от тях не изискват големи усилия. Но има и такива, които може би не осъзнавате, че карат хората да не ви харесват още от първия контакт с вас. Вижте кои са някой от най-често срещаните социални гафове, които може да направите, в опитите си да създадете нови контакти във виртуалното пространство или лице в лице.

1. Да споделяте прекалено много снимки в социалните мрежи. Разкриването на твърде много снимки и лична информация в социалните мрежи може да бъде истински анти-магнит за околните.

2. Да разкривато твърде интимна информация още в началото. Споделянето на твърде лична информация и при комуникацията лице в лице също може да ви изиграе лоша шега. Особено, ако току що сте се запознали с някого. По-добре е при нови запознанства, да говорите за хобита или за забавни спомени от детството.

3. Да задавате въпроси, без да споделяте никаква информация за себе си. Опознаването трябва да е взаимно, а не едностранно. Хората се чувстват по-сигурни, когато вие самите отговорите на същите въпроси, които сте им задали.

4. Да криете емоциите си. Доказано е, че разкриването на истинските ви емоции и настроения е много по-печеливша стратегия за печелене на приятели, отколкото складирането им дълбоко във вас.

5. Прекалената добронамереност. Едно изследване показва, че прекалено алтруистичното поведение кара хората да си мислят, че имате някакви скрити недоброжелателни мотиви и намалява симпатиите им спрямо вас.

6. Самохвалството. Опитите да спечелите нов приятел или да впечатлите потенциален бъдещ работодател с изтъкване на личните ви положителни страни може да има обратен на желания ефект. Опитайте се да балансирате между самохвалстовото и лекия самокритцизъм.

7. Прекалената нервност. Изследване сочи, че нервността ви може да накара хората, да не ви харесват поради факта, че създавате усещане за несигурност и некомпетентност. Освен това околните са по-малко склонни да се доверяват на такъв тип хора.

8. Липсата на чувство за хумор. Смехът сближава хората, независимо от обстоятелствата и различията помежду им.

9. Намръщеното лице. Резултатите от едно проучване показват, че жени, които се усмихват, са по-харесвани от тези, които не го правят, без значение от позата на тялото им и други външни фактори.

10. Да се държите все едно не харесвате някого. В такива случаи негативната енергия, която излъчвате, може да отблъсне дори хората, на които реално симпатизирате.

 

Източник: Business Insider.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички