10 знака, че сте изключително умни, дори да не ви личи


10 знака, че сте изключително умни, дори да не ви личи
Снимка: Thinkstock/Guliver

58546

Може би ви изглежда, че около вас има твърде много глупави хора. Истината обаче е, че по-ограничените са по-шумни и се стремят да привличат внимание. Истинските интелигентните хора не се броят на пръсти, те просто са по-скромни и не афишират знанията или мненията си, пише Lifehack. Сайтът изброява 10 знака, който показват, че вие сте сред тях, дори на пръв поглед да не изглежда така.

По-продуктивни сте вечер. Не едно и две проучвания са доказали, че хората, които предпочитат да работят вечер, имат по-високо IQ.

По-мълчаливи сте. Интелигентните хора се въздържат да се включват в разгорещени спорове, защото знаят, че мнението на глупака не може да се промени. Те премислят думите си внимателно и казват точното нещо в точното време.

Не се криете от проблемите. Умният човек знае какви стъпки да предприеме, за да излезе от неприятна ситуация и не се страхува от рисковете и предизвикателствата.

Приятелите ви са начетени и креативни. Обкръжението ни е изключително важно, защото с времето променя и самите нас. Ако общувате с интересни хора, то и вие самият сте или ставате такъв.

Перфекционист сте. Интелигентността предполага търсене на развитие и подобрение във всеки аспект. Перфекционизмът може да се отнася както за работата, така и за външния вид или отношенията в личния ви живот.

Самокритични сте. Гледате на действията си трезво и умеете да си давате реална оценка. Затова и знаете над какво да работите, за да станете още по-добри.

Добре информирани сте. Интересувате се от актуалните събития, следите различни медии и новини в разнообразни сфери. Това ви прави увлекателни събеседници за разговор.

Винаги сте заети. Дори когато не става дума за работа, вие учите чужд език или практикувате спорт или пък сте се записали на курс, за да овладеете ново умение. Умните хора запълват времето си с полезни занимания.

Задавате правилните въпроси. Интелигентният човек не изнася монолози и не се стреми да насочва разговора изцяло към себе си. Той демонстрира искрен интерес към останалите и се отнася с тактичност към тях. Освен това дава съвети само когато такива му бъдат поискани.

Самите вие не се смятате за изключително умни. Звучи несправедливо, но хората с ниска компетентност често са с високо самочувствие, а реално способните са много скромни. Интелигентните хора просто осъзнават колко още имат да се усъвършенстват и затова не се възприемат като нещо повече от останалите.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички