100 млн. лева отиват за ремонти на републиканските пътища у нас


100 млн. лева отиват за ремонти на републиканските пътища у нас
Снимка: БГНЕС

1974

100 млн. лв. от държавния бюджет са отпуснати за ремонт на републиканските пътища в страната. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг след правителственото заседание.

„Днес с решение на Министерски съвет беше прието постановление за отпускане на крупна сума – 100 млн. лв. от бюджета на Р България за рехабилитация, ремонт, реконструкция на републиканските пътища на територията на страната, осигуряване на тяхната безопасност и сигурност“, заяви Нанков.

По думите му вече се прави обективен анализ кои са отсечките с най-неотложни ремонтни дейности, които още в рамките на тази есен трябва да се извършат.

"Първоначално ще разходим финансов ресурс за Околовръстния път на София, между отсечката на бул. „Ботевградско шосе“ и автомагистрала „Тракия“. Това е т.нар. източна част на „Околовръстно шосе“. Там има по три ленти за движение, с по една аварийна. Участъкът е изключително лош и тежък. На второ място ресурс ще бъде насочен към изхода на София в посока Перник – от кв. „Княжево“, през Владая до пътния възел на автомагистрала „Люлин“ преди Перник. Там предвиждаме пълна рехабилитация на участъка, изграждане на светофарни уредби за реверсивно движение в пиковите часове – вечер в посока Перник, сутрин в посока София ще има по две ленти“, заяви Нанков.

Според него така ще се организира движението и през петъците и неделите.

„Най-вероятно ресурс ще бъде насочен и за рехабилитацията на пътя Варна-Златни пясъци, следвайки логиката на правителството в този мандат и във Варна да се насочва съответният финансов ресурс и да се изгражда необходимата инфраструктура. Пътят е в изключително тежко състояние“, допълни регионалният министър и уточни, че там има и активни свлачищни процеси. Нанков каза още, че ще бъдат инвестирани средства и във всички останали пътни отсечки, приоритетно в Северна България, които имат неотложната нужда от ремонтни дейности, докъдето им позволят и усилията, и финансовият ресурс от 100 млн. лв. „Връщаме се в АПИ, за да подготвим необходимите проекти и да започнем още от утре с ремонтни дейности“, увери Николай Нанков.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички