12-те най-богати хора в САЩ

12-те най-богати хора в САЩ
Източник: Getty Images/Guliver

Една трета от милиардерите в света идват от или живеят в САЩ. Очаквано, най-богатият човек в страната е основателят на Microsoft Бил Гейтс. Кои обаче са неговите подгласници?

12. Алис Уолтън. Дъщеря на създателя на популярната в Америка търговска верига Walmart. Състоянието на г-жа Уолтън възлиза на 34 млрд. долара. Следващите две места в класацията пък са за нейните братя. И тримата са наследили богатството си от баща си, но контролират различни дялове от бизнеса.

11. Джим Уолтън. Богатство му се равнява на 35,1 млрд. долара.

10. Роб Уолтън. Неговото състояние пък е 35,4 млрд. долара.

9. Сергей Брин. Съоснователят на Google не е американец, но тъй като емигрира от Русия в САЩ още като дете, присъства в списъка на американските богаташи. В сметките си притежава 41,6 млрд. долара.

8. Лари Пейдж. Другият съосновател на Google има доста по-активна роля от колегата си в компанията днес. Богатството му е около 42,5 млрд. долара.

7. Лари Елисън. Той превърна програмистката си компания в цяла корпорация. Днес създателят на Oracle Corporation има 45,3 млрд. долара.

6. Дейвид Кох. Заедно с брат си Чарлз, Дейвид Кох ръководи Koch Industries - втората най-голяма частна компания в САЩ, произвеждаща огромен брой различни неща. Състоянието на Дейвид Кох е 47,9 млрд. долара.

5. Чарлз Кох. Подобно на брат си, той също притежава 47,9 млрд. долара.

4. Марк Зукърбърг. Създателят на Facebook може да се похвали с изумителните 58,5 млрд. долара.

3. Уорън Бъфет. Легендарният инвеститор наскоро отстъпи второто място в класацията на най-богатите хора на планетата. Но едва ли е много разстроен от този факт, тъй като в сметките си има близо 77 млрд. долара.

2. Джеф Безос. Основателят на Amazon се грижи за състояние от над 78 млрд. долара.

1. Бил Гейтс. На 20 г. Гейтс, заедно с приятеля си Пол Алън, основава Microsoft. Днес е най-богатият човек в света с над 85 млрд. долара.

Как Бил Гейтс се крие от досадни почитатели на обществени места прочетете тук.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.