18 млн. лева отиват за нови спирки в София


18 млн. лева отиват за нови спирки в София
Снимка: Евгения Гигова/Actualno.com

2385

18 милиона лева инвестиция са предвидени за новите спирки в София. Това каза общинският съветник от ГЕРБ и заместник-председател на транспортната комисия в Столична община Зафир Зарков.

Той обясни, че подобряването на градската среда има за цел да привлече повече пътуващи и ползване на градския транспорт за по- комфортно придвижване в градската среда.

„С общия брой на концесията 2610 спирки към този момент, които ще са разделени в четири пакета, които са сравнително равни по брой. В тях ще се съдържат, няколко вида спирково обзавеждане, като се започне с най-малките спирки и се стигне до най-големите спирки, които ще са с информационна табела, със спирко навес, рекламен елемент и павилион. Предвижда се общият брой на тази концесия на рекламните елементи да намали предишния на 400, като разбира се Столична община ще запази правото си да ги използва за определен период за своите рекламни елементи, свързани с културни и други събития, които организира. В другата част на концесията са предвидени 300 павилиона за продажба на пакетирани храни“, поясни Зафир Зарков пред "Фокус".

Заместник-председателят на транспортната комисия в Столична община каза още, че парите, които ще бъдат спестени от бюджета на София за поддръжката на спирките ще се използват за подобряване на други места в градската среда на столицата, където не може да се търси финансиране от бизнеса, каза още Зафир Зарков и поясни, че от новото градско обзавеждане ще могат да се възползват 100% от пътникопотока на градския транспорт, като първоначално те ще са 80%.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички