2 странни неща, които важат за всички милионери, спечелили парите си сами

2 странни неща, които важат за всички милионери, спечелили парите си сами
Източник: Thinkstock

Каква е тайната на забогатяването? На този въпрос се опитва да отговори в изследванията си ученият Райнер Цителман от Университета в Подсдам.

В едно от тях той проучил десетки хора, притежаващи над 2 млн. долара (някои - и милиарди). Всички те не са наследили богатството си от родителите си, а са го спечелили сами. Самият Цителман също е част от тази група, тъй като освен да работи в университет, той има и успешен бизнес в сферата на недвижими имоти.

Наред с други изводи за "психологията на богатите", Цителман установил, че има 2 необичайни неща, които са общи за почти всички милионери.

3 неща, които са нормални на нова работа, и 3, които са "червени лампички"

Започването на нова работа може да бъде стресиращо. Запознавате се с много хора, трябва да поемете доста информация...

1. Милионерите не са имали високи оценки.

Оказва се, че образованието невинаги е пътят към успеха. Повечето богаташи са завършили университет, но почти никой от тях не е бил отличник. Според ученият много предприемаческите им умения са им помогнали много повече от теоретичното знание. А и самият опит и изводите, които се извличат от него, са по-значима предпоставка за бъдещи постижения от оценките.

6 начина да разраснете своята лична икономика

От известно време насам слушаме колко добре се развива икономиката в национален и световен мащаб. Обикновено в таки...

2. Милионерите спортуват активно или са запалени спортни фенове.

Голямата част от участниците в изследванията на Цителман са се занимавали със спорт в младежките си години и/или са страстни почитатели на различни спортове.

Други общи неща между богаташите, които обаче не са изненадващи, са, че много от тях идват от семейства, притежаващи малък или среден бизнес, и че поне веднъж са се провалили преди големия си пробив. 

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.