22-годишен габровец е най-добрият млад шофьор на България


22-годишен габровец е най-добрият млад шофьор на България
Снимка: ДЗИ

6737

В неделя, 20 септември 2020 г., 20 млади шофьори премериха сили във финала на кампанията на СБА „Най-добър млад шофьор на България“, която се осъществява с подкрепата на застрахователна компания ДЗИ, Главна дирекция „Национална полиция“, Пътна полиция, Български Червен кръст и Столична община и под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Георги Ванков, на 22 години от гр. Габрово, спечели категорична победа като показа завидни умения в различните изпитания.

Над 6000 участници премериха сили в предварителните кръгове на кампанията на СБА. Във финалът 20те младежи с на-висок резултат преминаха през изпитания с шофиране, сред които майсторско управление на МПС и „стресово“ трасе с неочаквани препятствия. Накрая финалистите се изправиха в оспорвана битка за смяна на гума по групи.

Носителят на приза „Най-добър млад шофьор на България“ Георги Ванков победи категорично останалите в оказването на първа помощ на пострадал при тежко ПТП и показа завидни знания и при изпитание за събиране комплект медицинска аптечка с най-бързо време. Втори завърши Сашо Костадинов на 23 години от с. Момина Клисура, а трети се класира Йордан Тодоров на 22 г. от София.

Георги, Сашо и Йордан ще бъдат тримата представители на България в предстоящото европейско състезание за млади шофьори в Полша.

Събитието е част от партньорството на ДЗИ със СБА, което насърчава отговорното поведение на пътя на всички участници в движението. За всички гости и участници в събитието ДЗИ организира специална Chill зона с активности. Всеки желаещ можеше да тества знанията си във викторина с въпроси от изпитните листовки за категория В. Над 300 желаещи показаха знанията си и спечелиха награди от застрахователната компания. На посветения на отговорното поведения на пътя фото кът бяха запечатани незабравими спомени от състезанието.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички