279 лева за килограм череши?


279 лева за килограм череши?
Снимка: Pixabay

4981

Космически цени на черешите на прага на сезона.

Все още по сергиите трудно можем да намерим български череши. Български и гръцки ягоди обаче вече има, съобщава Нова телевизия. Сезонът на черешите обаче започна с цени от 279 лв. за килограм. Или поне за такива космически цени сигнализират потребители в социалните мрежи.

В началото на сезона миналата година килограм череши на едро се предлага на атрактивната цена от 10.80 лв. Ягодите тогава се продават на едро за 5.63 лв./кг.

„Златните череши” от 279 лв. шокират както производителите, така и потребителите. Проверката по пазарите обаче не откри от тях. Според производителите най-скъпите плодове в началото на сезона тръгват от Норвегия – на 25 евро за килограм. От Турция сладкият плод достига до борсите до 8-9 евро.

Плодове, родно производство, все още са малко по пазарите. Затова често търговците предлагали гръцки ягоди и череши като български на по-високи цени.

Ако все пак решим да купуваме, трябва да сме изключително внимателни с цените, тъй като често посочените на етикетите са за половин вместо за килограм, а стотинките са написани с малки цифри. Така първите сладки плодове за сезона могат да ни се сторят още по-солени.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички