3 навика, които ви пречат да печелите пари


3 навика, които ви пречат да печелите пари
Снимка: Thinkstock

3753

Както някои навици влияят зле на здравето ни, така пък други могат да ни попречат да се развиваме професионално. Противно на популярното схващане, човек не се ражда, предопределен за успех - това, което ще постигне, зависи от собствените му мотивация и трудолюбие, а и от способността да не се поддава на непродуктивни привички. Изданието Forbes описва кои са три от най-често срещаните навици, които пречат на трупането на богатство:

1. Не се възползвате от възможностите си.

Възможността не ни търси, нито пък идва само веднъж в живота. Прекалено често човек се отказва или продължително отлага важна работа заради това, че конкретно събитие или връзка не са минали според очакванията му. Протакането (или пълното бездействие), когато човек получи възможност да се развива, проваля всякакви шансове за успех и позволява на другата страна да победи. Характерът не се изгражда, когато нещата се случват, както очакваме. А се изгражда дори когато човек се сблъсква с най-големите си проблеми.

2. Вярвате на некомпетенти мнения.

Всички сме чували фразата “слепецът води слепеца.” Всяка минута хора, които не са подготвени да говорят по даден въпрос, предлагат съвети на масите чрез социалните мрежи. Още по-лошо, всяка минута някой приема това, което казват, за чиста монета. Всеки има право на глас, но не всички трябва да го слушат.

3. Не желаете да се усъвършенствате.

Тайната зад успеха на всеки е постоянно да научава нови неща и да трупа нови умения. Самодоволството намалява потенциала. Намаленият потенциал прави човек несигурен, изнервен и в крайна сметка нещастен. Това нещастие става видимо за колеги, клиенти, приятели и любими и още повече изолира способността на човек да постигне това, което желае. Човек може да се откаже от всеки навик, ако има желание. Независимо от възрастта, продължителността на навика му или предишните си провали, като променя поведението си, всеки увеличава шансовете си за успех.

 

 

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички