3 неприятни навика на досадните колеги


3 неприятни навика на досадните колеги
Снимка: iStock/Guliver

5537

Няма перфектни хора, но някои са значително по-дразнещи от други. Като колеги те се отличават с некоректност и незачитане на правилата в офиса.

От Inc.com представят най-неприятните навици на досадните колеги и как да се справите с тях.

1. Закъсняват за всяка среща.

Всеки път чакате един и същи човек. Без значение дали става въпрос за проблем с клиент, личен въпрос или непредвидено стечение на обстоятелствата, този човек никога не идва на време. Той като че ли не осъзнава, че и другите хора имат проблеми и че времето им е ценно.

Един добър начин да разрешите този проблем е да накарате вечно закъснелият да свърже времето с пари. Приемете правило, според което всеки, който не дойде навреме за среща, ще трябва да плати по 1 лев за всяка минута закъснение в общ фонд. Събраните пари може да бъдат използвани за организиране на социални събития в офиса

2. Винаги имат оправдания.

Вместо да търсите оправдание за вашия неуспех или закъснение, използвайте това време, за да коригирате грешките си или да наваксате своето изоставане. Дори и да не успеете да се справите с всичко навреме, поне ще разполагате с нещо, което да покаже, че сте дали всичко от себе си, за да оправите нещата.

В този случай е добре да предприемете един по-директен подход. Следващият път, когато ваш колега опита да оправдае по някакъв начин своето закъснение, кажете, че просто искате да знаете кога работата ще бъде свършена, а не извинение за закъснението

3. Изоставят ви във важни моменти.

Офисът не може да функционира правилно, ако няма взаимно уважение към труда на другия. Ключова проява на това уважение е бърза реакция към отправена от ваш колега молба. Истината е, че на работното място всички знаят колко сте заети, а това означава, че всеки закъснял отговор може да бъде разгледан като умишлен опит за саботаж. Нека вашият колега разбере последствията, до които води неговата небрежност. Следващият път, когато той поиска нещо от вас, попитай до кога трябва да бъде завършено. След това обяснете, че няма може да имате възможност да му помогнете, защото изоставате с работата по проект, за който е трябвало да ви помогне той.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички