3 неща, които могат да разстроят Wi-Fi сигнала ви


3 неща, които могат да разстроят Wi-Fi сигнала ви
Снимка: iStock/Guliver

3536

В днешно време много хора поставят надеждната интернет връзка на едно ниво по необходимост с храната. Особено по празниците, едва ли ще намерите някой потребител, който да се интересува повече от коледните лампички, отколкото от възможността да качи последните си снимки във Facebook. Но тези празнични орнаменти не са единствените неща, които пречат на вашия сигнал. От PC Mag и за други три:

1. Лампи и хладилници

Това има много общо с позицията на вашия рутер. По подобен начин на коледните светлини, всички лампи може да забавят скоростта на безжичния интернет. Експерти от Ofcom твърдят, че лампи, хладилници, високоговорители, бебефони, безжични телефони и гаражните системи за отваряне на врати са отговорни за лошия Wi-Fi сигнал. Причината е, че тези устройства предават радио вълни, които са подобни на сигналите, изпращани от рутера. Най-добрият начин да се избегне този проблем е да се позиционира рутера, така че да не е близо до тези и други подобни уреди.

2. Рутерът на вашите съседи

Вашият рутер предава Wi-Fi сигнал по един от няколкото възможни канали – основно честоти, с които безжичната мрежа може да работи. Съвременните рутери могат автоматично да избират най-добрия и най-малко претоварения канал, но понякога това може да означава, че вие и вашият съсед оперирате на един и същи канал. Ако рутерите ви са твърде близки, това може да доведе до сериозни смущения във вашата интернет връзка.

3. Хората

Забелязали ли сте, че когато имате парти в дома си, Wi-Fi сигналът е най-лош? Това е така, защото броят на хората в помещението също може да окаже въздействие върху него. Експеримент на учени от Калифорнийския университет установи, че безжичният сигнал се колебае значително в присъствието на хора. Той може напълно да падне, когато някой минава на пътя му, а и когато има много хора в помещението, дори да не са застанали директно на пътя му.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички