3 неща, които веднага трябва да махнете от профила си в LinkedIn

3 неща, които веднага трябва да махнете от профила си в LinkedIn
Източник: iStock/Guliver

Ако искате да сте добре позиционирани в сферата, в която работите, е задължително да имате профил в LinkedIn. Социалната мрежа за професионални контакти може да подобри имиджа ви и да ви разкрие нови възможности за кариерно развитие. Възможен е обаче и обратният ефект, ако профилът ви не изглежда по правилния начин.

Има например 3 неща, които често се срещат в LinkedIn, а правят много лошо впечатление. Ако присъстват и във вашия профил, то веднага поправете грешката.

1. Неподходяща профилна снимка.

Ще работите по-добре, ако направите тези 5 промени на бюрото си

Начинът, по който изглежда работното ви място, влияе силно върху продуктивността и креативността ви. Затова ако иск...

Много профилни снимки в LinkedIn са размазани, на странни места или просто неуместни за платформа, насочена към професионалното развитие. Най-добре е да сложите паспортна снимка или подобна на нея.

2. Непрофесионални постове или коментари. 

Позволено ли е да се плаче на работа?

Едва ли е имало човек, на когото да не му се е доплаквало на работа заради стрес, конфликт, обвинение, умора или по...

Учудващо е колко много потребители на LinkedIn пишат злобни, груби коментари или обиждат компании и хора в блог публикациите си. А това изглежда изключително незряло. Ако и вие сте оставяли такова съдържание в момента на афект, изтрийте го колкото се може по-скоро.

3. Чувствителна информация.

Можете да качвате документи в LinkedIn профила си, но.. не всякакви документи. Всяка по-важна и чувствителна информация за клиенти, партньори, колеги, шефове трябва да остане конфиденциална. Не публикувайте таблици с данни, бизнес предложения, планове за бъдещето. Не пускайте и прекалено лична информация за себе си - за това има други социални мрежи.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.