3 неща, които всеки лидер може да научи от грешките на Джон Сноу


3 неща, които всеки лидер може да научи от грешките на Джон Сноу
Снимка:

6051

Преди дни започна седмият сезон на най-популярния сериал в света - „Игра на тронове“. Зимата дойде, а с нея и нови проблеми за любимите ни герои. Освен да съпреживяваме случващото се с тях обаче, ние можем и да научим много от него. Джон Сноу например постепенно се издигна до Крал на Севера благодарение на качествата си. И сега му се налага да взима важни решения. Той обаче направи някои грешки като лидер. От Inc. com посочват кои са те и защо не бива да ги допускаме.

1. Не се доверявайте на хора само заради високите им постове

В епизода Джон не послуша сестра си Санса и прости измяната на родовете Ъмбър и Карстарк, който се биха на страната на негови противници. Заради старите дружби той отново реши да приеме наследниците им. Урок: Много лидери се вслушват в съвети само защото идват от хора на определени позиции. Често обаче личности извън сферата или такива с по-нисши постове могат да дадат по-обективно мнение. Стремете се винаги да изслушвате различни гледни точки.

2. Бъдете търпеливи и се фокусирайте върху крайната цел

Джон Сноу почти загуби важна битка, защото не успя да запази спокойствие, когато беше провокиран. Урок: Лидерите трябва да са търпеливи. Дори да не ги заплашва нашествие от Бели бродници, те трябва винаги да гледат голямата картина и да влагат старание във всяка стъпка от пътя.

3. Скромността не означава, че не можете да промените света

В много случаи Джон Сноу като че ли не осъзнава цялостния ефект, който управлението му има върху много други хора. Урок: Макар да не ръководят големи армии, лидерите са пример за десетки служители. Те трябва да ценят работата, която подчинените им вършат, да показват, че виждат усилията им и да им благодарят за тях. Именно по този начин се изгражда лоялен, мотивиран и продуктивен екип.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички