3 правила на военноморските тюлени, които важат и за бизнеса


3 правила на военноморските тюлени, които важат и за бизнеса
Снимка: iStock/Guliver

9623

Военноморските тюлени са сред най-елитните военни части на САЩ. Те преминават през възможно най-строгите тренировки и обучения – физически и психически, за да се превърнат в супербойци. Някои от правилата, които важат за тях, обаче могат да се приложат и за бизнеса, пише Entrepreneur. Ето някои примери.

„Запази спокойствие дори когато другите около теб не го правят.“

Това са думи на известния адмирал Уилям Макрейвън. Как се прилагат в бизнеса: Лесно е да се изпаднеш в песимистично настроение или дори паника, когато нещата не вървят. Вместо това трябва да гледате рационално на случващото се. Истинският лидер си проличава именно в такива моменти. Той остава остава спокоен и взима практично, а не емоционално решение.

„Понякога трябва да се проваляш.“

Някои тюлени се отказват малко след началото на обучението, защото го намират за твърде трудно и не мислят, че ще се справят. Но понякога не е толкова лошо човек да се провали – така той израства и научава нови неща. Как се прилага в бизнеса: Все някой от проектите ви няма да бъде успешен. Неизбежно е. Не се отчайвайте, а го приемете като урок и продължете към следващото предизвикателство.

„Тренирайте ума си за ситуации, които още не са се случили.“

Американските военни трябва да са подготвени за всичко. Те разиграват различни сценарии, като силно се акцентира и психическата устойчивост. Как се прилага в бизнеса: Предприемачите са подложени на голям стрес. Работят много, спят малко и затова ако искат да успеят, трябва да са много устойчиви психически. Предварителната подготовка за евентуални проблеми пък дава спокойствие и може да се окаже решаващ фактор в някакъв момента.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички