3 прекрасни дестинации за зимната ви ваканция


3 прекрасни дестинации за зимната ви ваканция
Снимка: iStock/Guliver

4667

След края на празниците мнозина от нас се чувстват депресирани. Един от начините да се преборим с това усещане е... да започнем планове за следващата си почивка.

Ако тази година не ви се ходи в Банско и имате финансови възможности, замислете се за екскурзия на по-екзотично място. Даваме ви три идеи за чудесни дестинации за зимата. А в първата от тях дори ви очаква топло време. 

Кейптаун, Южна Африка

От декември до март сафари приключенията остават на заден план, за да отстъпят място на космополитния град. През лятото в Южното полукълбо ресторантите, хотелите и нощната сцена съперничат на големите европейски и американски метрополиси. Сезонът е силен и в южноафриканските винени региони - от Стеленбош до Франшоек и Суартланд, които са на път с кола. Ако все пак жадувате за дивата природа, опитайте морско сафари, за да видите големите бели или сини акули край бреговете или да се насладите на красотата на полуостров Кейп.

Патагония, Чили

Айберги, планини, фиорди, тропически гори, пуми и гуанакос (братовчеди на пумите). Добре дошли в патагонското лято, най-южната част на Южна Америка, където може да се радвате на невероятна природа. Перлите в короната на Патагония са трите най-високи върха Cuernos del Paine, разположени в сърцето на националния парк Torres del Pain. Насладете се на покритите със сняг планини.

Лапландия

Едва ли ще се засечете с Дядо Коледа, но пък може да посетите оригиналния леден хотел. Сюрреалистичните "арт апартаменти" са проектирани и гравирани в лед, а целият дизайнерски хотел е в замразено състояние - има дори лоби със стилни ледени дивани и полилеи, изработени от 1000 ръчно нарязани ледени кристали. Температурата е около -5 градуса във вътрешността на хотела, а отвън е още по-студено. Тук може да се полюбувате на Северното сияние, но ако все пак студът не ви допада, може да се скриете в съседното помещение, където са баните. През новиь сезон в хотела ще има и отоплен луксозен апартамент, който ще ползва само слънчева енергия.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички